8 Nisan 2016 Cuma

Kuru Erikli Bulgur Pilavını siz de pişirebilirsiniz…

Duru Bulgur’un hazırladığı bulgurlu yemek tarifleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bulgur pilavını kuru erikle pişirmeyi denediniz mi ?

Kuru Erikli Bulgur Pilavını siz de pişirebilirsiniz…


Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Siz de Duru Bulgur ürünleri ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Bu ay ki Duru Bulgurlu tarifimiz; Kuru Erikli Etli Bulgur Pilavı..

Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Etli Bulgur Pilavının tarifi şöyle:

İÇİNDEKİLER

Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur  
1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
2 su bardağı (360 gram)  Kaynar Su

HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

*BASIN BÜLTENİ

13 yorum:

  1. Ay bu mükemmel gözüküyor et yiyemeyen ben bile bu görüntü karşısın da gözlerinen kalpler çıkarıyorsa tarif yıkılıyor demektir :) Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun diyelim o zaman :)
      Bir gün sana yaparım beraber yeriz belki

      Sil
    2. Ben hepsini yiyerek hastanelik olmazsam :P Bu güzel yorumdan sonra ben ekrandan uzanıp yemiş gibi oldum bile ^.^ Musmutlu günler

      Sil
    3. Size de mutlu ve huzurlu günler :)

      Sil
  2. Cok guzel gozukuyor tarifi not ettim:)

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir tarif bulgur çok severim kuru erik de severim ama tuzlu yemekte hic düsünmemistim.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor deneyeceğim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. mmmmm denemek lazım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bulgur pilavına bayılırım. Duru bulguru da beğenerek kullanıyorum. Genelde bulguru hasat zamanı kendi toprağımızdan ayrılan ya da değirmenden aldıklarımızı tercih ediyorum. Market bulgurları o lezzeti veremiyor. ama son zamanda böyle firmalar daha kaliteli hasatı sunmaya başladı :)

    YanıtlaSil
  7. İlk fırsatta denerim ki ben bunu ♥

    YanıtlaSil