Duru Bulgur’un hazırladığı bulgurlu yemek tarifleri
ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler, sofralarınızın vazgeçilmezi
olacak. Bulgur pilavını kuru erikle pişirmeyi denediniz mi ?
Türkiye’nin lider gıda firmalarından Duru Bulgur, her ay hazırladığı
bulgurlu yemek tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Siz de Duru Bulgur ürünleri
ile yapacağınız birbirinden lezzetli yemekler ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.
Bu ay ki Duru Bulgurlu tarifimiz; Kuru Erikli Etli Bulgur Pilavı..
Duru Başbaşı Bulgurundan hazırlanan Etli Bulgur Pilavının tarifi şöyle:
İÇİNDEKİLER
Hazırlama süresi 15 dakika/Pişirme süresi 15 dakika
Malzemeler (4 Kişilik)
1 su Bardağı (160 gram) Duru Başbaşı Bulgur
1 yemek kaşığı (7 gram) Zeytinyağı
4 adet (20 gram) Kuru Erik (Küp küp doğranmış)
6 adet (30 gram) Arpacık Soğan
100 gram Yağsız Kuru Kuşbaşı et (Yarı haşlanmış kuzu eti)
¼ adet (13 gram) Kırmızı Kapya Biber (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı (10 gram) Tereyağı
1 çay kaşığı (2,5 gram) Tuz
2 su bardağı (360 gram) Kaynar
Su
HAZIRLANIŞI
Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık
soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan
kırmızı kapya biberleri ilave edin. Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika
kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından Duru Başbaşı
Bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin. İsteğe göre karabiber ilave
edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye
bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.
*BASIN BÜLTENİ
Ay bu mükemmel gözüküyor et yiyemeyen ben bile bu görüntü karşısın da gözlerinen kalpler çıkarıyorsa tarif yıkılıyor demektir :) Ellerine sağlık :))
YanıtlaSilAfiyet olsun diyelim o zaman :)
SilBir gün sana yaparım beraber yeriz belki
Ben hepsini yiyerek hastanelik olmazsam :P Bu güzel yorumdan sonra ben ekrandan uzanıp yemiş gibi oldum bile ^.^ Musmutlu günler
SilSize de mutlu ve huzurlu günler :)
SilCok guzel gozukuyor tarifi not ettim:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık <3
YanıtlaSilNefis bir tarif bulgur çok severim kuru erik de severim ama tuzlu yemekte hic düsünmemistim.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor deneyeceğim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMmm nefis olur eminim :)
YanıtlaSilmmmmm denemek lazım ellerine sağlık
YanıtlaSilBulgur pilavına bayılırım. Duru bulguru da beğenerek kullanıyorum. Genelde bulguru hasat zamanı kendi toprağımızdan ayrılan ya da değirmenden aldıklarımızı tercih ediyorum. Market bulgurları o lezzeti veremiyor. ama son zamanda böyle firmalar daha kaliteli hasatı sunmaya başladı :)
YanıtlaSilİlk fırsatta denerim ki ben bunu ♥
YanıtlaSilBesleyici ve güzel bir tarif.
YanıtlaSil