24 Ekim 2016 Pazartesi

Amerika'nın Cadıları - Kitap Yorumu

Selamlar :)) Her hafta aynı makyaj bakım yazmak olmaz dedim ve bugün sizlere ülkemizde raflara yeni gelen bir kitabı yazmaya karar verdim. Amerika'nın Cadıları kitap yorumu bu haftanın konuğu.

Cadı dediğimiz zaman , Pamuk Prenses'in çirkin cadı annesi gibi bir kadın geliyor aklımıza Bu kitap işte tam olarak da bu tabuyu yıkıyor :)) Modern çağın ve geçmişin cadılarını gün ışığında bizlere sunuyor. Okurken biraz ürperdim itiraf ediyorum :/ Kapaktaki Vodo bebeği çok ilgi çekici olmuş bana göre. Vodo bebeğin hikayesi beni hep kendine çekmiştir, gerçekten bir büyü yaptıracak olsaydım Vodo bebeği yaptırır ve canımı sıktıkça eniştenizi şişlerdim :)) Ne yapalım bizde böyle asi aşıklarız işte. Konuyu dağıtmadan kitaba dönüyorum tamam, dağılmayın hemen :))

Amerika'nın Cadıları - Kitap Yorumu
Amerika'nın Cadıları - Kitap Yorumu


"Oralarda bir şey var. Ama ne ya da kim olduğunu veya nasıl iş gördüğünü söylemem!"
Büyücülükten bahsedildiğinde pek çok kişi cadı mahkemelerini veya Tatlı Cadı filmini anımsıyor. Oysa bugün, faal büyücülerden söz edilirken paganlar kastedilir!
"Cadı dediğin bu değil midir hem? Şehrin kıyısında tek başına yaşayan gizemli kadın. Kimsenin ne düşündüğü umurunda bile değildir. Kendi büyüleyici planları içinde kaybolup gitmiştir. Çoğu sanatçı gibi, bir yanı muamma, bir yanı sürgün..."
Gazeteci-yazar Alex Mar, Amerika'nın modern paganlarıyla yaşadı, bedenini her gece yumurtayla ovaladı ve kırbaçlandı. Çünkü Keltlerden gelip, Afrika kara büyüsü ile karışan modern paganizmi araştırırken, kendi manevi arayışına da bir cevap bulmak istiyordu. Genç kadın beş yılın sonunda elinde athamesi "Zehirler güce dönüşsün!" diye ayinlerde bağırıp, bir ağaç kabuğundan bile enerji çekebiliyordu. Ancak tüm emeklerine değmişti. Bu süreçte yazdığı Amerika'nın Cadıları, 2015 yılında yayımlandığı zaman, sıradışı konusuyla çoksatar romanları bile geride bırakarak yılın en çok konuşulan kitaplarından biri oldu.
(Tanıtım Bülteninden)

Tanıtım bülteni ve içeriği beni kendine çeken bir kitap oldu. Gazeteci Alex Mar, sıkı bir araştırmayla adından çok söz ettiren bir kitaba imza atmanın gururunu yaşarken, bu tarz mistik hikayelere ilginiz varsa okumanızı öneririm. Yukarıda da dediğim gibi ben okurken ürperdim birazcık:// ama yinede merakıma engel olamadım ve okumaya devam ettim. Mona Yayınevinden çıkan kitabı merakla ve ilgiyle okudum. Sizlerin de kitap önerilerine açığım, yorumlarda paylaşmanız beni mutlu eder.

12 yorum:

  1. Tabu yikan kitaplar ilgimi ceker, not ediyorum tesekkürler

    YanıtlaSil
  2. Gerilimden biraz çekinen biriyim ben :)Teşekkürler yine de :)

    YanıtlaSil
  3. gerilim tarzı kitap hiç okumadım aslında alabilirim bu kitabı teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Çok merak ettim bu kitabı ...

    YanıtlaSil
  5. Ay ben de bir Amerikan filminde görmüştüm. Büyü yapıyorlardı ve bebeğe iğneler batırılıp o kişiye zarar veriliyordu. Zaten kitap adıyla çok çekici...

    YanıtlaSil