3 Ekim 2016 Pazartesi

Ağız hijyeninde DİŞ MACUNUNUN Önemi !

Ağız hijyeninde DİŞ MACUNU kullanıyorsunuz ama raflarda olan bu hijyen için olan ürünlerin içeriklerine dikkat ettiniz mi ?


Özellikle çocuklarınızın ve sizin kullandığınız diş macunlarında.

Ağız hijyeninde DİŞ MACUNUNUN Önemi !
Ağız hijyeninde DİŞ MACUNUNUN Önemi !


Sodyum Florür
Hem fare zehrinin hem de diş macununun ana bileşenlerindendir. Diş hekimleri çürüklerin önlenmesi için bu maddeyi yıllardır önerdiğinden diş temizliği ürünlerinde bulunmaktadır. Fakat çoğu popüler diş macununun 120 gramında küçük bir çocuğun 2-4 saat içinde ölümüne sebep olacak kadar sodyum florür bulunur.

Sodyum Loril Sülfat (SLS)
Kişisel temizlik ürünlerinde bulunan en tehlikeli madde SLS’dir. Köpürücü etkisi olduğu için diş macunlarına katılır ve macuna işe yarıyor görünümü verir. Araştırmalar deri için oldukça yıpratıcı ve zararlı etkileri olduğunu göstermiştir. SLS dokulardan içeri girip, gözde, beyinde, kalpte ve karaciğerde birikebilir; uzun dönemde ciddi zararlara yol açabilir. Çoğu yetişkin ve bebek şampuanında ve diş macunlarında da bulunmaktadır.

Triklosan
Deterjan ve diş macunlarında sıkça görülen bu kimyasal anti-bakteriyel özelliğe sahiptir.  Kullanıldığı ürünlerin üreticileri sağlık tehlikesi taşımadığını iddia etse de A.B.D Çevre Koruma Kurumu (Environmental Protection Agency – EPA) tehlikeli bir böcek ilacı olarak sınıflandırmıştır. Hem insan sağlığına hem de çevreye zararlı bulunmuştur.  Triklosan, insanlarda kansere sebep olduğu düşünülen klorofenol kimyasal grubuna dahildir.

Hidratlı Silika
Diş minesine zarar veren bir beyazlatıcıdır. Kuvars, kum ve çakmaktaşında bulunan kristalize bir bileşenden elde edilir. Diş minesi günlük mineral takviyesini tükürükteki kalsiyum ve fosfor içeriğinden alır. Dişleri hidratlı silika kadar aşındırıcı bir maddeyle temizlemek mineye zarar verir ve mineral almasını da engeller. Uzun dönemde yıpranma oluşabilir. 

Silika ve silikon içeren ürünler özellikle diş etleri hastalığı, diş çürüğü, hassaslık ve diş eti çekilmesi bulunan kişiler tarafından kullanılmamalıdır. Her ne kadar bu maddeler tartarı yok edip dişleri daha beyaz yapabilse de ağzın, diş etlerinin ve dilin asit / baz dengesini de bozarak zararlı olabilirler.
Eğer sizlerde çocuğunuzun ve kendi sağlığınız için yutma olasılığınız kuvvetli içeriğinde yukarıda belirttiğimiz zararlı maddeleri barındıran diş macunlarını hayatınızdan çıkartmak istiyorsanız, uygun fiyatı ve Organik sertifikaları ile güvenebileceğiniz diş macunları kategorimizi inceleyebilirsiniz.

http://ayisigiorganik.com/organik-agiz-dis-bakimi 

*Basın Bülteni

6 yorum:

  1. Gerçekten önemli konular..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler bilgileriniz için :)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle çok çok önemli <3

    Bahsettiğin bazı maddeleri maalesef ki görmezden geliyoruz, sırf daha da beyazlatabilmek için dişlerimizi..

    Çok bilgilendirici bir yazı, ellerine sağlık

    YanıtlaSil