22 Ağustos 2016 Pazartesi

Yatak Deyip Geçmeyin!

Yatak Deyip Geçmeyin!


Yatılan yerin ve yatağın, uyku için ne kadar önemli olduğu konusunda doktorlar ısrarla uyarıda bulunuyor. Reklamlarda veya internet sitelerinde yataklarla ilgili pek çok bilgi dolaşıyor. Bunlardan hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu ayırt etmek çok zor. Bu kadar kafa karışıklığının ortasında güne hâlâ neden yorgun, neden uykumuzu almamış olarak başlıyoruz? Araştırmalarımın ve edindiğim tecrübenin ve sonucunda, yatak konusuna kafayı takmış biri olarak bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Yatak Deyip Geçmeyin!
Yatsan Yatak

Ailemden gelen alışkanlığımdan dolayı, yıllarca yün yataklarda uyudum. Yün yatakta uyuyanlar, bu yatakların kışın sıcak tuttuğunu iyi bilirler. Yıllar sonra sürekli şikayet ettiğim bel ve sırt ağrılarımın nedenini sonunda öğrendim. Geç olmadan, gidip bütçeme uygun ortopedik bir yatak alayım dedim. Bir süre de bu yatakla idare ettim. Ağrılarım geçmediği için defalarca kez doktora gittim. Bir yığın prosedür, muayeneler, reçeteler, ilaçlar, egzersizler… Bir türlü geçmek bilmedi.
Omurganın en kritik noktası bel olduğu için sırt üstü yatarken yataktaki bu bölgenin sert olması gerekiyor. Bu yüzden kendime en uygun olan yatak için araştırmalara başladım. Araştırdıkça, yatak seçiminin kişiden kişiye göre nasıl değiştiğini fark ettim. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine, Yatsan’ın yataklarını inceledim. Visco, lateks ve yaylı yatak gibi modellerden hangisinin bana en uygun olduğunu sorup soruşturdum. Sonunda da yaylı yataklardan birini satın aldım.

Daha önceden kullandığım yatağı ortadan kaldırıp, yeni yatağımı yerine koydum. İlk geceden etkisini hissettiğimi söyleyebilirim. Sabahları daha dinç uyanmaya başladım. Bel ve sırt ağrılarımın da azalmasıyla artık yatağın ne denli önemli bir şey olduğunu anladım. Yatsan yatak, omurgayı tamamen destekleyen yay sistemlerine sahip. Bu yüzden, rahat olması dışında sağlık sorunlarını da önleyici bir yapısı var. Kullanılan teknolojiye bağlı olarak, yataklar sağlıkla yakından ilişkili. Yaylı yataklar dışında, hassas bünyeye sahip olanlar için alerjiye karşı üretilmiş yatak modellerini de Yatsan’da bulabilirsiniz. Bu markanın bir de şöyle bir güzelliği var: yatak odasının ve kişinin boy ölçülerine göre farklı boyutlarda yatakları tercih edebiliyorsunuz. Ayrıca, Yatsan’ın yataklarına birçok yerden kolayca ulaşabilmeniz mümkün. Konu yatak olduğunda ucuza aldanmayın derim. Günümüzün ciddi bir bölümünü uykuda geçirdiğimizi varsayarsak, zaten yattığımız yatağın kalitesinin ne kadar önemli olduğunu kolayca anlayabiliriz.

5 yorum:

  1. kesinlikle yatak kaliteli ise uyku da kaliteli oluyor değilse tüm gün uyusam da her yanım ağrır ya da dinlenmiş hissetmem. elinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  2. Yatak çok önemli gerçekten benim de belim ağrıyor arada değiştirmek lazım yatağı 😊

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten önemli bende rahat etmediğim bir yatakta uyuduğumda hem ağrılı hem mutsuz uyanıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir uyku için gerekli bir şey :)

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle yatak konusu çok önemli ben de muzdaripim o ağrılardan :/

    YanıtlaSil