24 Mart 2016 Perşembe

HEM ATIŞTIRMAYI SEVEN HEM DE SAĞLIKLI YAŞAMAYI SEÇENLER İÇİN: ZULU ATIŞTIRMALIK KURU ET

Sağlıklı beslenmeye yönelme son yıllarda önemli ölçüde arttı. Yersu Gıda tarafından kendi tesislerinde üretilen Türkiye’nin ilk atıştırmalık kuru eti Zulu, hem atıştırmayı seven hem de sağlıklı olmak isteyenlerin çantasında, arabasında, teknede, uzun yolda, kampta, dağda yanından ayırmayacağı bir ürün… 
zulu kuru et




Yüksek besin değeri ve çok düşük yağ oranı ile Amerika’da sağlıklı atıştırma ürünlerinin başında gelen beef jerky /
ve yolda uzun süre zaman geçiren, hem atıştırmayı seven hem sağlıklı beslenmeyi hedefleyen kişiler için birebir. Bunun dışında yüksek protein içerdiği için sporcular; hafif, pratik ve yemeye hazır olduğu için dağcılık, trekking sporuyla ilgilenenler; tekne seyahati ve kamp yapmayı sevenler için Zulu Atıştırmalık Kuru Et pratik bir çözüm.

Zulu Atıştırmalık Kuru Et 0 karbonhidrat ve çok az yağ içeriyor. 40 gr’lık paketlerde satışa sunulan Zulu Atıştırmalık Kuru Et 4 gr yağ, 108 kalori içermesine rağmen 56 gr. protein içeriyor. Zulu, dehidrasyon yönetimiyle etin içindeki suyun tamamını alındığı için diğer kuru et diye tabir edilen ürünlerden ayrılıyor. Tüm bu özelliklerinden dolayı hedef kitlesi çok geniş olan Zulu’yu  18-50 arası erkek ve kadınlar beslenmelerinde tercih ediyorlar kuru etin Türkiye’de ilk üreticisi olan Yersu Gıda’nın Atıştırmalık Kuru Eti Zulu, uzun saatler çalışan, trafikte.

Türkiye’nin ilk ambalajlı kuru eti Zulu benzin istasyonları, market ve şarküteriler, hastane ve üniversite kafeleri ve spor salonlarında satılıyor.  Original, BBQ ve Acı BBQ olmak üzere 3 çeşidi bulunan Zulu şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bodrum ve Trabzon’daki satış noktalarında satılıyor.  Türkiye’nin her noktasına da ekstra bir ücret talep etmeden kargo ile gönderimin yanı sıra internet üzerinden de sipariş verilebiliyor.

Zulu Atıştırmalık Kuru Et hakkında:
Türkiye’nin ilk ambalajlı kuru eti Zulu’yu üreten Yersu Gıda kurucusu Hande Altay  ve Genel Müdürü Orkun Kurucu, yurtdışı seyahatlerinde gittikleri her yerden yanlarında kuru et taşıdıklarını söylüyorlar. Aktif spor yaşamları olan Altay ve Kurucu kuru etten daha sağlıklı bir atıştırma ürünü olamadığını öğrenince de Türkiye’de de üretimine karar vermişler.

Kurutulmuş et, geçmişte de hem Türk kültüründe hem de diğer kültürlerde bastırma, biltong, kadit gibi isimlerle üretilip, severek tüketilmiştir. Zulu kuru et, lezzetli bir atıştırma ürünü olmasının yanı sıra benzersiz bir protein kaynağı olup, sağlıklı beslenme ve spordan sonra beslenme için, sporcuların protein ihtiyaçlarını karşılamak için de ideal bir üründür.

ZULU, "kuru et” üretmek için özel kurulmuş T.C. Tarım ve Gıda Bakanlığı onaylı Yersu Gıda’nın tesisinde, veteriner hekim kontrolünde kesilmiş dana eti ile özel yapım fırınlarda üretiliyor. Öncelikle lezzeti veren marinasyon işlemi ve ardından uzun saatler fırında kurutma yapılıyor.  Geçmişte ve günümüzde de halen İç Anadolu Bölgesi’nde doğal şartlarda kurutulan et, bugün teknolojinin gelişmesiyle birlikte rüzgarın ve güneşin etkilerini bilgisayar kontrolündeki fırınlar alıyor. Marine edilmiş ve tamamen kurutulmuş etin içinde bakteri, organizma oluşmuyor ve uzun süre dayanıklı hale geliyor. www.zulu.com.tr 

Teşekkürlerimizle…

10 yorum:

  1. merhabalar, çok güzel anlatmışsınız hemen alıp denemek istiyorum..

    YanıtlaSil
  2. oğlum tadını beğendi bizde testi geçti yani :-))

    YanıtlaSil
  3. Ilginç bir ürün. Ben pek etçi degilim ama et seven arkadaslar için pratik bir çözüm.

    YanıtlaSil
  4. aaa hemen deniycem. şeye benziyo o zaman. hani macarların var yaaa böyle salam gibi bi et kesip kesip yiyorlar ah nefis bişi o yaaa. severim bunu ben. et sevmesem de deniycem. ben otçu sebzeciyim. bakalım tadı nasıııl :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin ama bir insan nasıl otçu olabilir arkadaşım :)

      Sil
  5. Vejetaryen olmasam denerdim ama belki eşimle annem için alırım sever onlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım sevecekler mi? Benim annem yemeye cesaret edemedi

      Sil