4 Haziran 2014 Çarşamba

NASIL KADIN OLUNUR? CAITLIN MORAN

                                                                        Selamlar :))                                                                        
Yine bir konuk yazar olduğum yazı ile sizlerleyim. Ezgi'ye konuk yazar olmak için mail attığımda 'listesinin dolduğunu ama beni kırmak istemediğini söyledi'  :) Çok sevindim, 2 haziran için sözleştik ama o gün beni bir sürü aksilik takip etti. Yazıyı bir gece önceden hazırladım ve sabah Ezgi'ye gönderirim dedim, ne mümkün! iş yerinde net açılmıyor bloggera giremiyorum! Ezgi bu durumu anlayışla karşıladı ve çok nazik davrandı tekrar teşekkür ederim Ezgi'ye. Bloguna bakmak ve oradaki yayını görüntülemek için buraya tıklayınız.

 Ezgi'ye beni konuk yazar olarak kabul ettiği için teşekkür ederim. Konu kısıtlaması olmadığı için kitap tanıtmaya karar verdim.




nasıl kadın olunur caitin moran

Caitin Moran'ın 2011 yılında ilk basımı gerçekleşen Nasıl Kadın Olunur? romanı New York Times Bestseller listesinde yer alan bir roman. Pembe kapak tasarımı ve üzerinde ki masa detayı ile de ilgi çeken bir kapağı var. Tabi kitap okumak için ilk olarak kapak göze hitap etse de içerik daha önemlidir.

nasıl kadın olunur caitin moran

 Kahvenizi alıp gün yorgunluğunu atmak için okumanızı tavsiye ederim. Yazarın dili çok eğlenceli, okurken sıkılmıyorsunuz ve sizi içine çekiyor. Kahramanımız ergenliğinden itibaren adım adım kadınlığa gidiş öyküsünü anlatıyor. Okurken kendinizi bulacağınız bir kitap 'aa bende böyleydim, bende bunu yada buna benzer şeyler yaşadım' diyeceğiniz türden tespitlerle dolu.
Kitapta feminist olup olmadığını anlamanın kısa yolu, prenses olmama listesi gibi eğlenceli bölümler var.

nasıl kadın olunur caitin moran


 Kitap okumayı seviyorsanız ve günün stresini eğlenceli kitaplar okuyarak atmayı düşünüyorsanız bu kitabı tavsiye ederim. Arka kapakta dediği gibi 'Kadın doğulmaz; kadın olunur'' Simone de Beauvoir gayet güzel özetlemiş ana temayı.
Sizler bu kitabı okudunuz mu? Ezgi ve benimle paylaşın lütfen :))



4 yorum:

  1. Bugün gördüm ya güzel değilse diyip almadım :D
    İçim gitti şimdi yarın alayım bari :))
    Teşekkürler canım benim :)

    YanıtlaSil
  2. bu kitap çok ilgimi çekti özellikle kapağı ama satın almamıştım.temmuzda kpssden sonra sanrım kitapçıları istila edeceğimm :)) teşekkürler önerin için

    YanıtlaSil