23 Eylül 2013 Pazartesi

WİNTER İS COMİNG

Selamlar :))
Herkese mutlu bir hafta diliyorum, sendromsuz pazartesiler diliyorum. Geçen hafta yazı yazamadım, çok yoğundum lütfen affedin :)) 
Yazının başlığından da anlaşıldığı üzere kış geliyor aa dostlar. Soğuk bir yandan, yağmur kar bir yandan derken kasvetli havalara merhaba diyeceğimiz günler kapıda. Soğuk havaların, kış mevsiminin de hayranı çok. Ben bu hayran grubuna dahil değilim yaz insanıyım ben, sıcak havaların aşığıyım :)
Kış aylarında ve özellikle de bu mevsim geçişlerinde hastalıklar artar. Soğuk algınlığı, grip,nezle gibi kış hastalıkları baş gösterir. Bu tatsız hastalıklardan korunmak için bol sebze ve meyve yemek şart tabi ki ama taze olması da çok önemli. Yaz aylarında tükettiğimiz suyu da unutmamak lazım. Aman kış geldi ben su içemem gibi bahanelere yer yok. Yaz aylarında tükettiğimiz gibi su içmeye devam.
Şimdi gelelim bana,ben kış aylarında neler yaparım bir bakalım. Rahatıma düşkün biriyim ben, evde vakit geçirmeyi severim ama bu demek değil ki kış gelince ayılar gibi kış uykusuna yatar mağaramdan çıkmam.
 Bu Fotoğraf geçtiğimiz sene Kasım ayında İstanbul' da çekildi. Haliç Pierre Lotti yağmur manzaralı bir gündü.İşte gördüğünüz gibi ben kış aylarında Ankara'da kalmak yerine hafta sonları il dışı gezmelere gidiyorum.Soğuk havada uzakta olan sevdiğim insanları görmek hoşuma gider, içimiz ısınır :))
Kış için benim en sevdiğim aktivite sinemalardır ayrıca. Her hafta bir film izlerim, zaten Ankara bir avm çöplüğü gidebileceğimiz noktalar yerler belli :// Melih başgan  avm dışında nefes alacağımız yerler yap lütfen.Ormanlarımıza dokunma pilis :))

Evde kaldığım zamanlar benim için daha değerli. Ya kendi evimde misafir ağırlarım, yada arkadaşlarıma misafirliğe giderim Keşke bir de sobalı ev bulsam kestane yemek için :))
 Kestane yoksa şarap var. Soğuk günlerde kalp sağlığım için şarap içmek tercihim dersem inanmayın ama seviyorum şarabı ve içerim :) Sağlıklı yada zararlı buna siz karar verin.
 Kışın üşütmemek lazım. Bu sebeple ayaklarımızı sıcak tutmak gerek. Utanmasam ben gece bile bunlarla yatacağım.
 Bu ev botlarını Twigy den Tuğba yeni yıl hediyesi olarak almıştı.Elde yıkanabiliyor uygun ısıda ve tüyleri bozulmuyor.
 Bu suratsız şemsiye ise Karınca Design mağazısından. Ankamall avm ye yeni açılmış galiba görür görmez vuruldum. Mağazada çok orjinal ürünler var. Online satışları da mevcutmuş. Fiyatı 49 TL ve başka renkleri de mevcut. Bu kış kırmızı dudaklı hatun ile yağmur ve kardan korunacağım :))
 Kupa bardakla sıcak bitki çayları içmek benim favorim, çünkü ben siyah çay içmem. Buna karşılık kupalara hastayım. Bende kış aylarında evde yaptığımız ıhlamur, ada çayı, yeşil çay gibi C vitamini içeren bitki çaylarını bu güzel kupalarımla içmeyi tercih ediyorum. Hem vücüdum sıvı ve C vitamini alıyor hemde içim ısınıyor.
Yine vazgeçilmezim her mevsim olduğu gibi Türk kahvesi. Hadi bakalım bir kahve içelim sohbet edelim :))


Sizler kış mevsiminde neler yaparsınız bakalım?
Yorumlarınızı bekliyorum
xoxo

9 yorum:

  1. Bu yazıyı görünce kışın çabucak gelmesini istedim, her mevsimin ayrı güzelliği var değil mi :') sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gözde bende kış gelsin diye istiyorum bu aralar :) kabanlara çizmelere çok heves ettim.
      öptüm

      Sil
  2. Ben tamamen sonbahar ve kış insanıyım donsam da böyle kasvetli havalar seviyorum psikopatım sanırım :)
    kış olsun penceremden karın yağışını seyredeyim, çayımı kahvemi alıp kitabımı okuyayım, filmi mi izleyeyim bayılırım hee kar demişken bir kar topu oynamayı sevmem çünkü klasiktir yüze geçirilir o kar topu nefret ederim bu kış inşallah birde kayağa gidicez bakalım kısmet :)
    işte böyledir benim kışım :)
    hazioz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kar topu oynamak eğlenceli ama dediğin gibi yüzüme atmasınlar o topları :)
      Umarım gidersiniz kayak yapmaya canım
      Sevgiler

      Sil
    2. O fotoğraf yeni mi? Kış gelmiş öyleyse sizin oralara. Burası hala iyi. Umarım epey de sürer....

      Sil
    3. Hayır geçen seneden kalma :) kış kapıda ama gelmesine az kaldı

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Canım bende bayıla bayıla aldım :) hatta kar yağsın yağmur yağsın hemen kullanayım istiyorum

      Sil
  4. Sen çok güzel bir bayanmışsın yaaa :)

    YanıtlaSil