26 Eylül 2013 Perşembe

NEVA

Film Eleştirisi

Selamlar :))
Günaydınlar, bugün sizlere kozmetik dışı bir eleştiri yapmak istiyorum.
Neva 13 Ekimden beri sinemalarda gösterimde olan bir film.2010 yılında kitabını okumuştum ve çok sevmiştim. Gerçek yaşanmış bir aşk hikayesi. Ilgın  OLUT kendi hayatının bir kesitini kaleme aldığı bu romanda aşk ve geçmiş sorgusunu acımasızca yaşayan bir kişilik olarak karşımıza çıkıyor. İlk başlarda Ilgını sevsem de daha sonra Neva'ya tavırlarından dolayı gidip ağzını burnunu kırasım geldi.

Ankara sokaklarında yaşanmış bir aşk olması da beni çok etkilemişti. Okurken kendimden bir şeyler bulmuştum. Kitabı okuduktan sonra nette biraz araştırma yapmıştım ve Neva'nın ölmediğini öğrendim. Yazarın diğer bir kitabı olan Funda' da ise zaten Neva'nın ölmediğini öğreniyormuşuz ama ben Funda'yı okumadım..
Neva.. Kitabı çok sevdim peki ta film? 
Tam bir kabus, tam bir hayal kırıklığı ://

Filmde halil sezai esintileri mi dersin, kitaptan kopukluklar, eksiklikler mi dersin artık ne dersin bilemiyorum ama benim için hüsran oldu. Gittiğime zerre değmedi. Zaten ne zaman bir kitabı çok sevsek, filmi hayal kırıklığı olmuyor mu? Boleynin Kızı, Ejdarha Dövmeli Kız, Neva ve bir çoğu okurken süper ötesi ama izlemeye gelince isyan ettiren cinsten.
Sizler bu kitabı okudunuz mu ve filmi izlediniz mi?
Düşüncelerinizi merakla bekliyorum
xoxo

6 yorum:

  1. Kitabını okumuştum harikaydı hayal kırıklığı yaşayacağımı düşündüğüm için de filmine gitmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru yapmışsın Zuhal' ciğim gerçekten tuhaftı film ve erkek arkadaşım benimle dalga geçti
      asdfghjkl :))

      Sil
  2. Çook eski bir kitap bu,okumak istediğim ama sanırım arkasında yazanlardan dolayı okuyamadığım bir kitap olmuştu,sinemada türk yapımı filmlere gitmiyorum zaten =)

    YanıtlaSil
  3. Twitterda filmi çok beğendiğini söyleyenler yüzünden ben de merak ediyordum bu filmi. iyi ki de gitmemişim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek yok canım boşuna vakit harcama orada :D

      Sil