30 Mayıs 2013 Perşembe

GÜNLÜK CİLT TEMİZLİĞİ

TEMİZLİK ŞART


Herkese bu bulutlu perşembe gününden merhaba :) Ankara neden bugün serin bunun cevabını aramıyorum :) Konumuz cilt temizliği ve bakımı. Dün krem yazımdan sonra blog arkadaşımız Hatoş (blog için tık) temizliği yazmamı istedi ve bende bugün dedim hemen yazayım.
Yüzümü her sabah ve akşam bioderma sebum gel ile yıkıyorum bilindiği üzere bu jel yağlı ciltler için ve yağ dengesini ayarlıyor ben uzun süredir kullanıyorum ve gayette memnunum. Yüzümü yıkadıktan sonra bioderma h2o sensibo ile yüzümü siliyorum ve makyaj kalıntılarını alıyor ve tonik görevi görüyor. Bir çok arkadaşımız bu ürünleri kullandı beğendi ben tekrar tekrar övmeyim :) 
Görselim bunlar bunlar ilk şişeler 1 alana 1 bedava olduğundan açılmamış şişeler var ve bence bu ürünler konsantre uzun süre kullanıyorum ben, fiyat olarak değer diye düşünüyorum. Aldığım eczaneden kredi kartına taksit yaptırıyorum bioderma puan topluyorum ve deneme boy ürünler alıyorum..


Göz makyajımı çıkartmak için olay essentials göz makyajı temizleme kremini kullanıyorum. Normal/kuru/karma ciltlere uygun bir ürün olduğu yazıyor ve suya dayanıklı makyajı da temizliyor. Ben olay essentials göz temizleme kremini büyük bir zevkle kullanıyorum, çünkü bugüne kadar kullanmış olduğum göz makyajı temizleyicileri arasında 1 numara, çok başarılı bana göre, tek seferde rimel ve eyelinerı silebilyorum gözümde yanma yada tahriş olmuyor. Bu fotolar başarısız olmuş ya içindekiler kısmı okunmuyor :( üzgünüm henüz bu foto işini beceremiyorum affedin :)














Rutin haftalık ürünlerime gelecek olursak haftada 1 banyo esnasında peeling yapıyorum yüzüme ST IVES markasını tercih ediyorum bu ürünü kuaför malzemeleri satan dükkandan temin ediyorum en son aldığım da fiyat olarak ne kadardı hatırlamıyorum uçuk bir rakam değil 10 yada 15 tl olabilir. Ürünü ıslak yüzüme sürüp bekliyorum ve bir kaç dakika masaj yaparak içindeki taneciklerle cildimi ovalıyorum ve ılık suyla duruluyorum, duştan sonra gözeneklerim açıldığı için Watsons burun bandı yapıştırıyorum. Bu bant ıslak cilt üzerine yapıştırılıp kuruyunca burnunuzdan hızlıca çekiyorsunuz ve hafif canınız yanıyor :) Ben watsons burun bandından memnunum ve diğer markaları denemedim :/ En son olarak cildime Loreal Pore Zone gözenek sıkılaştırıcı tonik uyguluyorum. Yağlı bir cildim olduğundan ben bu tonikten memnunum içeriğinde alkol olduğundan hassas ve kuru ciltlere iyi gelmeyebilir. Ürün siyah noktalarla savaştığını, gözenekleri sıkılaştırdığını vaad ediyor.


Peeling bu şekilde İsveç markası içinde kayısı özü var.











Watsons burun bandı bu şekilde bence başarılı ama ve fiyat 6.90 :) yani 7 tl bile değil :)) Burun üzerinizde siyah noktaları gayet iyi alıyor ama tek başına yeterli değil tabi








Loreal Pure Zone siyah nokta karşıtı sıkılaştırıcı tonikte bu şekilde bir şişede alkol olduğundan dolayı cildinize zarar vermeyecekse kullanmak lazım.


**Bu arada ben her ay düzenli olarak bir cilt bakımına gidiyorum. Cildim buharla yumuşatılıp siyah noktalarım temizleniyor ve cildime uygun ürünlerle nem maskesi, oksijen terapisi ve son olarak masaj yaparak işlem bitiriliyor. Bu ürünlerde evde kendi bakımıma destek oluyor. 

8 yorum:

  1. Loreal Pure Zone bende kullandım güzeldi. burun bantları iyi hoşda burnumuzun üzerinde ki küçücük tüyleri de koparıyor sonradan bir de onla uğraşmayalım çok tedirginim :)
    http://hazioz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. hazel ya :( ben ön izlemeden baktığımda fotolar düzgün duruyordu şimdi kaymış yanda falan çıkmış ! aaaa ne yapacam üff..
    yok canım bir şey olmaz diye düşünüyorum olursa da yapacak bir şey yok :) evet bende Loreal Pure Zone toniğe bayılıyorum

    YanıtlaSil
  3. Bioderma Sebium serisini başarılı buluyorum :) Bir de içeriğinde alkol olan tonik vs. ürünlerin cildi erken yaşlandırdığını, hatta oldukça zararlı olduğunu söylüyor cilt uzmanları ama memnunsan sorun yok :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki uzun vadede dediğin doğrudur canım.. korktum şimdi :) ama haftada 1 gün sürüyorum.

      Sil
  4. Oy oy oy hemende dikkate alırmış emin ol önerilerini dinlicem özellikle burun bandından istiyorum gidip alıcam benim cildim yağlı değil aslında o yüzden bu ürünler uygun olur mu bilmiyorum ama yinede çok güzel bi post olmuş faydalı kişiliğine sağlık sevgilerimle öptüm paka paka:))

    YanıtlaSil
  5. bu yazdığım ürünlerin kuru ciltler için olanları da var hatoş :)

    YanıtlaSil
  6. Hmm anladım senacığım dediğim gibi denicem bu ürünlerden sevgilerimle :)

    YanıtlaSil