7 Temmuz 2017 Cuma

YURTDIŞI SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI

Selamlar :)) Yaz ve kış tatillerinin artık yeni favorisi yurtdışı turları. Ülkemizde turizmin gereksiz pahalı olması ve yerli turiste karşı turizimcilerin farklı yaklaşımı insanlarımızı yurtdışı tatiline sevkediyor. Yurtdışı tatilleri de ne yazık ki her zaman sorunsuz geçmiyor. Özellikle,yurtdışı tatillerinde sorun yaşamamak için  yurtdışı seyahat sağlık sigortası çok önemli.

*Google görsellerden alıntı




Yurtdışı seyahat sağlık sigortası için bizim tercihimiz Generali Sigorta oluyor. Sigorta türü, vize paket ve kapsamlı paket olarak iki şekilde bizlere hizmet ediyor. Vize başvurularında zorunlu olan hakların yanı sıra ekstra verdiği hizmetler ile kapsamlı paket daha avantajlı. Hava değişiminin yaratacağı gastroentinal sistem üzerindeki olumsuzluk yada kazalara karşı bizleri güvence altına alıyor. Yatarak tedavi olmamız gerekirse kapsamlı pakette refakatçi naklide talep edebiliyorsunuz. Yine de umarım tatillerimizde bu sorunlarla karşılaşmayız ama tedbirli olmakta da fayda var.

Özellikle küçük bir çocukla tatile gidecekseniz sağlık sizin için daha önemli oluyor. Minik bünyelerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşması özellikle yurtdışındayken çok fazla sorun teşkil edebilir. İşi şansa bırakmadan yurtdışı seyahatlerimizde sağlık sigortamızı mutlaka yaptırmalıyız. Beni en çok korkutan olayların bir diğeri de yurtdışında böcek sokması sinek ısırması gibi durumlardır. Aslında ufak bir olay gibi ama ne yazık ki sıtma mikrobu dahil bir çok mikrop bu şekilde bulaşıyor. Tatilimizin sorunsuz geçmesi ve herhangi olumsuz bir durumda sağlık haklarımızın kapsamlı olarak güvence altına alınması için sizlerde mutlaka yurtdışı seyahat sağlık sigortalarınızı yaptırın. Şimdiden iyi tatiller :))

2 yorum:

  1. önemli bir konuya değinmişsinşz bildiğim kadarıyla seyahat sigortası yaptırmak yurt dışı ziyaretlerinde zorunlu hatta gümrükte bu belgeyi isteyebiliyorlarmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zorunlu vize sigortası var ama kapsamlı sigorta daha iyi oluyor.

      Sil