28 Şubat 2017 Salı

Çinkonun Saça Faydaları

Çinko, insan sağlığı açısından önemli bir mineraldir. Fakat bizi ilgilendiren kısım çinkonun saça olan faydalarıdır.Dermatologların belirttiği gibi çinkonun saç dökülmesi problemine karşı son derece faydalı bir mineral olduğunu en başta belirtmeliyiz.

Çinko; iyi bir mineral olmasının yanı sıra C vitamini, biyotin ve demir içeriğine de sahiptir. Çinko, sahip olduğu bu içeriklerden dolayı evde saç bakımı
için önem arz etmektedir. Yapılan araştırmalar, günlük 22 miligrama kadar çinko alımının her yetişkin erkek yada kadın bireyin saçlarının gelişmesi için yeterli olduğunu söylemektedir.


Çinkonun Saça Faydaları
Çinkonun Saça Faydaları


Çinkonun saça faydalarını görmek için yapmanız gereken şey çinko ağırlıklı beslenmektir. Bunun için çinko besin değerinin ağırlıkta olduğu besinleri tüketebilirsiniz. Böylelikle uzun vadede saçlarınızın sağlıklı olmaya başladığını gözlemleyeceksiniz.



Çinkonun Saça Faydaları Nelerdir?

·         Saçların parlak ve canlı görünmesini sağlar.

·         Saçların ölü hücrelerden kurtulmasına ön ayak olur.

·         Kırık ve güçsüz saçların sağlıklı bir hale gelmesine yardımcı olur.

·         Birçok kişinin yakındığı saç dökülmesi problemine karşı son derece etkilidir.


Çinko değeri yüksek olan birkaç besin;

·         İstiridye
·         Fındık
·         Yumurta
·         Nohut
·         Ispanak



15 yorum:

  1. faydalı bilgiler için teşekkür ederim :) çinko gerçekten saçlar için çok faydalı ve pek çok şampuan içeriğinde de artık var gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende besinlerden almaya çalışıyorum :)
      Sevgiler

      Sil
  2. bilgilendirme için teşekkürler, en sık tükettiğimiz yumurtadan umarım faydalanabileceğimiz kadar alabiliyoruzdur....

    YanıtlaSil
  3. Sağlıklı beslenebilsek, tüm gereksinimlerimiz karşılanmış olacak. Ben çook ihmal ediyorum bu ara kendimi. Bir ara eşim iştahının açılması için çinko haplarından kullanmıştı. Saça da iyi geldiğini bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sağlıklı işlenmemiş gıda bulmak çok zor

      Sil
  4. Bilgi için teşekkürler oldukça faydalı olmuş 😊

    YanıtlaSil
  5. Slm
    Esilamm.blogspot.com yani Annesinin prensesinin başlattığı " bloglar arası ropörtaj" etkinliğinde eş olmuşuz , haberdar etmek istedim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bütün vitaminlerin ve minerallerin saça faydası vardır. Saç derisi beslenir. Onu saran elasten dokuya bakmak lazım. Boyalı saçlar o kadar çok zararlı ki aslında. Siz hiç mikroskopla gördünüz mü

    YanıtlaSil
  7. Bütün vitaminlerin ve minerallerin saça faydası vardır. Saç derisi beslenir. Onu saran elasten dokuya bakmak lazım. Boyalı saçlar o kadar çok zararlı ki aslında. Siz hiç mikroskopla gördünüz mü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç görmedim ama saçlarımı da boyamıyorum :) bazen boyuyorum, vitamin hapı mı kullansam ben saçlarım zayıf ://

      Sil
  8. Bazen yoğunluktan sağlıklı besinler yerine abur cuburlara yöneliyorum :( O dönemde de saçlarım inanılmaz cansız görünüp dökülüyor. Beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor sağlıklı saçlar için kesinlikle... Yumurtayı her ne kadar yiyemesem de diğer yıyecekleri severek tüketiyorum :) Ellerinize sağlık bilgilendirici bir yazı olmuş <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Bende yumurtayı senin aksine çok yiyorum ama sağlıksız saçlara sahibim. Biraz daha beslenmeye özen göstermem lazım.

      Sil