4 Haziran 2016 Cumartesi

ORGANİK HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI ve HİNDİSTAN CEVİZLİ OMLET

Selamlar :))

Cumartesi kahvaltısını yaptıysanız o zaman size pazar kahvaltısı için sağlıklı ve değişik bir tarif vereceğim. Hazırlayın kağıdı kalemi organik Hindistan cevizi yağının faydalarını öğrenirken Hindistan cevizi yağıyla omlet yapacağız. Hindistan cevizli omleti merak edenler okumaya devam edin lütfen.

ORGANİK HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI



Organik olarak yetiştirilen Hindistan cevizlerinden soğuk pres yöntemiyle edilen sertifikalı Hindistan cevizi yağını ayisigi.com sitesinden sipariş ettim. İçerik olarak % 100 Hindistan cevizi yağı içeriyor. Katı olan ürün, hava ısısına göre sıvılaşıyor. Hindistan cevizinin kullanım alanı çok fazla. Instagramda nasıl kullanabilirim diye sorduğumda saç bakımından, cilt bakımına kadar kullanılabildiği bilgisine ulaştım, makyajını temizleyenler, dişlerini fırçalayanlar bile var bu ürünle ve ayrıca yemeklerde de kullanıldığını öğrendim. Yeni tatlara açık olduğum için Hindistan cevizi yağıyla omlet yaptım bende :)) Cilt ve vücut için olan kullanımına başka bir yazıda değineceğim Hadi geçelim omlet aşamasına.

ORGANİK HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI ve HİNDİSTAN CEVİZLİ OMLET

Gereken malzemeler organik Hindistan cevizi yağı ve yumurta. Netten araştırdığım kadarıyla bir çok ünlü sporcu sağlıklı beslenmek için diyetlerinde diğer yağlar yerine Hindistan cevizi yağına yer veriyormuş. Sıvı halde salatalarda kullanabilirsiniz ve katı haliyle tereyağı kullanılan her yemekte rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sadece biraz cesaret. Tropikal bölgelerde yaşayan insanlar bu ürüne mutfaklarında sık sık yer verirmiş. Sri Lanka menşeili olan bu Hindistan cevizi yağı benimde mutfağımda baş köşede yerini aldı. 


ORGANİK HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI ve HİNDİSTAN CEVİZLİ OMLET

Sabah işe giderken hazırladım bu tarifi. Bir çay kaşığı Hindistan cevizini yağını tavada erittim ve üzerine yumurtayı kırdım. Yumurta pişerken sarısını dağıtmadım çok fazla. Hindistan cevizi yağının kokusu ve tadı yumurtayla karışınca nasıl olacak diye merak ettiğimden içerisine tuz yada başka bir baharat katmadım. Sabahın 6.30 unda yediğim Hindistan cevizi yağlı omlet midemi bulandırmadı aksine tadını beğendim. Ne Hindistan cevizi kokusu aldım nede tadı. Benim artık diyet menümde Hindistan cevizi yağıyla yapılmış yemekler yer alacak ve sizlere de yaptığım tarifleri blogumdan yazacağım. Sizde bu ürünü incelemek yada satın almak isterseniz AyisigiOrganik HindistanCeviziYağı sayfasına mutlaka göz atın. Evet bu arada yumurtada organik ve ekmeğim tam buğday ekmeğiydi :))

Hindistan cevizi yağıyla yemek yapma fikri sizce nasıl?

18 yorum:

  1. Ben de alayım diyorum ama tadı nasıl olur bilemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şekerli bir tat almıyorum, evdekilere yaptım yedikten sonra açıkladım olumsuz yorum yapmadılar.

      Sil
  2. Hiç yemekte denemedim ama tırnak ve saç bakımında favorim elimdeki maskeleri bitirince tekrar alacağım o zaman yemek de debdeneyecegim bakalım tadi nasilmis

    YanıtlaSil
  3. Hiç yemekte denemedim ama tırnak ve saç bakımında favorim elimdeki maskeleri bitirince tekrar alacağım o zaman yemek de debdeneyecegim bakalım tadi nasilmis

    YanıtlaSil
  4. Bu ürünü şu an saçlarım için kullanıyorum ama yemeklerde de deneyeyim bakalım.

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginç. Hiç hindistan cevizi yağı kullanarak birşey yapmadım. Baya da faydası varmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok işlevsel bir ürün, bende şaşırdım.

      Sil
  6. Allahalla bende bi denesem bunu teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
  7. Ben Hindistan cevizi yağını çok severek kullanıyorum. Ama benim kullanım alanım sadece kozmetik olarak. Cesaret edip, yemek, tatlı yapmadım henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende makyaj temizlemesini merak ediyorum ama cesaretim yok :)

      Sil
    2. Hayatımda kullandığım en iyi göz temizleyicisi diyim sen anla :) Çok geciktirdim, kullanım alanları diye bir blog yazısı yazmam gerek.

      Sil
  8. Çok ilgimi çekti ben de denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  9. son zamanlarda en çok almak istediğim şey bu yağ =) harika bir fikir, elinize sağlık =)

    YanıtlaSil