9 Ekim 2015 Cuma

Kıvırcık saçların kabarmasını önleyecek 10 öneri



Kıvırcık saçların bakımı oldukça zordur. Özellikle kalın telli ve kuruysa kabarır ve şekil almaz bir hal alır. Nem bakımından yetersiz olan saçların kabarması doğaldır. Ayrıca kuru saçlar, kirli hava ve kimyasal boyaların da etkisiyle dökülmeye başlayarak sağlıksız bir hale gelir. Bunu önlemek için birkaç basit yöntemi uygulayabilirsiniz.

Saçınızın neme doyması, daha canlı ve parlak bir görünüm kavuşması için önerilerimize kulak verebilir ve saç bakım önerileri için kadın sitesi kozmy.com’a göz atabilirsiniz. 
Zeytinyağı bakımı yapın
Saçlarınız nem eksikliğinden dolayı kabarır. Saçınıza kaybettiği nemi geri kazandırmak için zeytinyağından faydalanabilirsiniz.  Zeytinyağında bulunan omega yağ asitleri sayesinde saçınız yeniden yapılanıp canlanacaktır.
Zeytinyağını ocakta hafif ısıttıktan sonra dipten uca doğru masaj yaparak saçlarınıza iyice yedirin. Ardından saçlarınızı sıcak bir havlu ya da duş bonesi ile sarın. Bir saat kadar bekledikten sonra saçınızı şampuanla yıkayın. Düzenli uyguladığınız takdirde etkisini göreceksiniz.
Yumurta sarısıyla nemlendirin
Kıvırcık ve kabarık saçlarınıza nem kazandırmak istiyorsanız, yumurta sarısı tam size göre. Yumurta sarısı iyi bir nemlendirici olmasının yanı sıra protein deposu olarak saçınızı besler.
Yumurtanın sarısının üzerine biraz su ekleyip blender’da iyice karıştırın. Sonra bu karışımı bir fırça ile tüm saçınıza sürün. 20 dakika bekleyip ardından saçınızı şampuanla yıkayın. Yumurta sarısına zeytinyağı ekleyerek etkisini arttırabilirsiniz.
Sirke ile elektriğini alın
Saçın Ph dengesini korumaya yarayan sirke, kuru ve kabarık saçlar için etkili bir formül. Ayrıca saçın elektriklenmesini de önlüyor.
Saçınızı şampuanla yıkayıp havlu ile kurulayın. Ardından sprey şişesine doldurduğunuz sirkeyi saçınıza sıkın.  3-5 dakika bekledikten sonra saçınızı durulayabilirsiniz.
Jojoba yağı ile nem kazandırın
Jojoba yağı, tıpkı cilt ve kafa derimizde bulunan sebum yağı gibi saçı nemlendirmeye yarar. Jojoba yağı ile bakım yaparak saçınıza doğal nemini kazandırabilirsiniz.
Jojoba yağını saç diplerinden ucuna doğru yedirmeniz yeterli.  Ayrıca içerisinde jojoba yağı bulunan doğal şampuan ve kremleri de kullanabilirsiniz. Bu sayede saçlarınız hem neme doyacak hem de kabarık görünümden kurtulacak.
Avokado yağı ile yatıştırın
Zengin E vitamini kaynağı olan avokado yağı, kıvırcık ve kabarık saçları sakinleştirici etkiye sahip. Avakado yağını ister saç maskesi, isterseniz saç kremi olarak kullanabilirsiniz.
Mayonez ile sakinleştirin
Kabarık saçları yatıştırmak için iyi bir nemlendirici arıyorsanız, mayonezi tercih edebilirsiniz.  Şampuanla saçınızı yıkayıp havluyla kurulayın. Nemli saçınıza 2 yemek kaşığı mayonezi sürün ve iyice yedirin. Ardından saçlarınızı havluyla sarıp 30 dakika bekletin. Sonrasında yeniden şampuanla yıkayın.
Nemden mahrum etmeyin
Saçlarınızın kabarmaması için nem oranının dengede olması gerek. Bunun için pirinç, mısır, buğday ve Hindistan cevizi özlü şampuanları tercih edebilirsiniz. 
Bol bol su için
Saçlarınızın nem kazanmasında beslenmenizin de etkisi var. Özellikle su içmenin faydası büyük. Günde en az 8 bardak su içerek hem saçınızı hem de vücudunuzu nemlendirebilirsiniz.
Zeytinyağlı yiyecekler tüketin
Yemeklerinizi zeytinyağı ile pişirmeye özen gösterin. İçeriğinde çinko, B vitaminleri ve demir bulunan besinleri tüketmenizde de fayda var.
Doğal kurumaya bırakın
Saçınızı mümkün olduğunca kurutma makinesi ve sıcak maşa gibi aletlerle kurutmayın. Hava ile doğal kurumaya bırakın.
Sizler için kıvırcık ve kabarık saçlara iyi gelecek doğal ve pratik yöntemleri bir araya getirdik. Saç ve cilt bakımı, makyaj ve güzelliğe dair birçok etkili öneri ve ipuçları için kadın bloğu ladiesklub.com’a da göz atmanızı öneririz.
Ayrıca güzellik, dekorasyon, moda ve yaşam konularında zengin içeriğiyle öne çıkan kadın portalı likemandu.com’a da göz atmanızı öneririz.

12 yorum:

  1. önerileriniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. bu yazı benm için yazılmış sankide tüm bunları yapacak bir sosolubadem lazım ... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıvırcık arkadaşım :) dene bakalım,belki memnun kalırsın umarım

      Sil
  3. Kıvırcık olmasada inanılmaz kabaran saçlarım var.Önerilerine uyacağım bakalım :)

    YanıtlaSil
  4. ah ah en büyük dertlerden biri buuuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke benimde kabarık saçlarım olaydı :/

      Sil
  5. Blogumada beklerim takipteyim :))

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,

    Kabaran ve elektriklenen saçlar için paylaştığınız çözüm önerilerinden dolayı teşekkürler. Bir dönem ben de bu sorunla uğraşıyordum fakat saçım için bazı ürünler kullandıktan sonra bunların gerçekten faydasını gördüm ve bu sorunu giderdim. Özellikle duştan sonra ıslak saçıma kullandığım ürünler benim saçıma çok iyi geldi. Durulanmayan saç bakım ürünleri, duştan sonra kabaran saçlarımı yumuşatıyor, kolay taranmasını sağlıyor ve daha düz yapıyor. Bu konu üzerine önerilerimi paylaştığım yazımı faydalı olması adına ben de sizinle paylaşmayı isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/sac-kabarmasini-onleyen-urunler/

    Keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil