24 Mayıs 2013 Cuma

CANSIZ SAÇLARA BAKIM

ZAYIF SAÇLAR

Herkese cuma gününden kocaman bir merhaba :) çok fazla yazı giremiyorum çünkü bazı sorunlarım var :( lütfen affedin kendimi bir kaç gün için de toparlayacağım emin olun.

Bugün sizlere benimde uyguladığım bir saç bakım yönteminden bahsedeceğim. Benim saçlarım ince telli, yağlı ve oldukça az :( Bu benim için bir dezavantaj çünkü bir çok kadın gibi yıkayıp çıkamıyorum saçlarımı, işleme tabi tutmam gerekiyor. Ben saç bakımım da doğal ürünleri tercih ediyorum, kozmetik ve petrol türevi şampuanları genelde almıyorum. Her hafta düzenli olarak saçıma sızma zeytinyağı, bepanthene ve evigen serum kullanıyorum.
Şimdi gelelim nasıl kullandığıma, ilk olarak serumları kırıyorum ama biraz profesyonellik gerektiren bir kırma oluyor Allah korusun cam elinizi kesebilir yada elinize batabilir. Saç diplerime 2 tane serum kırıyorum ve masaj eşliğinde saç diplerine yediriyorum ve bu masaj işlemini 10 dakika falan uyguluyorum, saf zeytin yağını da aynı şekilde saç diplerime masaj yaparak yediriyorum ve daha sonrasında saç boylarına uyguluyorum,sonrasında saçıma bir bone geçirip 2-3 saat bekliyorum. Saçlarımız boya,güneş ve fön gibi işlemlerden yıpranıp kuruyorsa bu maske tam sizlik kızlar..Bazende bu karışıma ben badem yağı ve çam terebentin yağı ekliyorum.
Saçlarımızdan yağı arındırmak biraz zahmetli ama saçı çok hırpalamadan ve karıştırmadan ılık suyla şampuanla arındırıyorum :) kullandığım şampuan da bioblas dökülme karşıtı.. Öncesin de Ducray kullandım 3 ay erkek arkadaşımın ısrarıyla ama bir faydasını görmemiştim :/ demek ki neymiş herkes de aynı etki olmazmış!
Bu arada iş yerimde ilk kez post yazıyorum ve telefonumda konuyla alakalı görsel yok :(
netten fotoğraf indirip koymayı düşündüm hatta koydum da ama biri şikayet eder çaldı der hırsızlıkla suçlanırım diye :) geri sildim



10 yorum:

  1. Badem yağı, yumurta sarısı ve zeytinyağı süper bir üçlü hatta ara sırada sadece ön şakak taraflarıma sarımsak yapıyorum. Mutlaka dene pahalı şampuanlara para verme boşu boşuna :)
    Sevgiler, hazioz.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bioblas çok pahalı değil canım ama ducray harbiden pahalı..Yumurta sarısını nasıl arındırcam bilemiyorum

      Sil
  2. Bloğumda 150 lira değerinde hediye veriyorum, katılmak istersen beklerim ;)

    http://pinkyfashionbeauty.blogspot.com/2013/05/surpriz-150-tl-degerinde-istedigin-urun.html

    YanıtlaSil
  3. Bende de ayni sac tipi var;) zeytinyaginve yumurtayi karistirip surup,beklemeyi denemelisin. Gercekten ise yariyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya yumurtayı sadece yemek istiyorum ben saçımda istemiyorum :) ama tamam madem işe yarıyor deneyeceğim ve uzunca bir süre de uygulamaya devam edeceğim

      Sil
  4. Aynı saç tipine sahibim, çok can sıkıcı gerçekten bende bioblas kullanıyorum, en azından dökülmeyi önledik ama nasıl çoğaltacağız malum.. Arada zeytinyağı falan yapıyorum ama serum hiç denemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serum ve çam terebentini saçları çıkartır diye umut ediyorum. Bir gün fön çektirirken kuaför arkadaş saç diplerim de yani saçlar çıktığını söylemişti

      Sil
  5. éeose şampuanı kesinlikle tavsiye ediyorum 34 lira fiyatı, ekstra bir bakım kullanmaya gerek kalmıyor. Bugüne kadar her türlü ürünü denedim, en memnun kaldığım bu oldu. Özellikle ince telli, kabaran ve uzadıkça incelen saçlarınız varsa tavsiye ediyorum. Bu konudan dolayı çok çektiğim için, çözümünü bulmuşken tavsiye ediyorum :) Bu arada blogumdan saçlar insanın aynasıdır adlı yazımda da(çok eskilerde yazmış olsam da) denediğim memnun kaldığım bir çok bakım var. Onlarda az çok işe yarayan bakımlar.
    http://mickmausmoments.wordpress.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim eeose şampuanı, sen yazınca merak ettimm :)
      hemen bakıyorum bloguna canım

      Sil